Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Új ügyvezető a város cégénél? • „nem néz ki zsidónak”
Hulladékos céget alapított Pető Tibor???
2013.01.07.
Új ügyvezetője lehet a több százmillióval gazdálkodó új önkormányzati hulladékos cégnek: a szentendrei Filó Andrást pályázat nélkül nevezhették ki. Filó nem kevésszer írta eddig le a „zsidó” szót, és nem azért mert történész. Ő talán, mint — ahogy ők írják — „nemzeti radikális” majd helyre teszi azokat a komoly tájékoztatási hibákat, amelyek félrevezethették az új kukákra ácsingózó váciakat. A váci kuka-saga új fejezeteivel jelentkezünk.

Továbbra is gondok vannak a szemétszállítás körüli tájékoztatással, ezt tapasztalják a lokálpatrióták. Az új, városi tulajdonú Váci Hulladékgazdálkodási Kft. a postaládákba bedobált cetlijein például elfelejt megemlékezni arról, hogy a leírt díjakra kedvezmény is kérhető, valamint arról is, hogy aki nem vette át a gyűjtőpontokon az edényzetet, annak kiszállítják a kukákat (legalább is, az önkormányzati képviselők ezt a tájékoztatást kapták). Továbbá igen zavaró lehet, hogy az önkormányzati televízióban még a január 2-i és 3-i Híradóban is az hangzott el, hogy „…az új chippel ellátott 120 literes kukákat pedig át kell venni a várostól. Aki ezt elmulasztotta az még szombaton és vasárnap is átveheti a tároló edényeket amelyeket a város több pontján osztanak még.” Vagyis újabban már szó sincs a kiszállításról, és a szombati meg vasárnapi újabb osztásnak pontos helye meg ideje nem lett meghirdetve... Nem tájékoztatott a hulladékos új cég arról sem, hogy a 240 literes kukákat (vagyis a korábban leginkább elterjedt edényzetet) mikor és hol, valamint milyen díj mellett lehet igényelni.

Mikor is lesz mérve a szemét mennyisége?

Az egyik városvezető, Pető Tibor alpolgármester tájékoztatása sem egyértelmű: a háztartásonkénti hulladékmérés után fizetett díjra való áttérést egyszer 2014-re, máskor 2015-re ígérte. Ugyanő a remondisos dolgozókra vonatkozóan így tájékoztatott a testületi ülésen: „… az ottani dolgozók kerülnek továbbfoglalkoztatásra, annak érdekében, hogy ne generáljon munkanélküliséget”. Mint azóta kiderült, a teljes igazság az, hogy a több mint harminc fizikai állományú remondisos dolgozónak csak egy részét veszi át a városi cég. Érdekes tájékoztatás az is, hogy a díjemelést az infláció feletti mértékben fogadta el a képviselő-testület a két ünnep között, míg az önkormányzat lapjában, a Váci Hírnökben — egy bizonyos kezdeményezés sikerrel járása esetén — csak infláció mértékű „korrigálásra” tett ígéretet Pető Tibor.

Ugyanezen hasábok szerint Pető Tibor és egy fideszes parlamenti képviselő „testületi jóváhagyással megalapították saját hulladékgazdálkodási cégüket.” (Hogy milyen testülettől kértek ehhez felhatalmazást, arról nem ír a városi lap.) A lokálpatrióták a rendelkezésre álló elektronikus közadatokból megpróbálták megtudni, hogy pontosan milyen céget alapított Pető Tibor, milyen tulajdonrésszel és törzstőkével, azonban ilyen céget nem találtak a nyilvános adattárakban. Azért is próbálták megtudni a részleteket, mert a ma is Pető Tibor tulajdonában lévő PBPA Kft. a hatályos APEH-nyilvántartások szerint továbbra is végrehajtási eljárással érintett. A hatályos jogszabályok szerint, a hivatalban lévő polgármester (vagy alpolgármester) tulajdonában lehet bármilyen cég, de abban ő vezető tisztségviselő (például ügyvezető) nem lehet. Így, ha Pető újabb céget alapított (hangsúlyozzuk, HA alapított), akkor az nem jogszabályellenes, feltéve, hogy annak nem vezető tisztségviselője.

A kapkodó és átgondolatlan tájékoztatásra jellemző, hogy a december 28-i dátummal elfogadott rendeletmódosítással egyidejűleg megszavazott és aznap a képviselőknek kiosztott közszolgáltatási szerződés egy hét elteltével került fel a hivatalos városi honlapra. Igaz, hiányosan, mivel éppen az egyik legfontosabb eleme — a járatterv felsorolása — hiányzik a letölthető anyagból.

Jobbikból az önkormányzati cég élére?

A lokálpatrióták úgy tudják, hogy a szentendrei Filó András személyében a múlt héttől esetleg máris új ügyvezetője lett az önkormányzati hulladékos cégnek. Hogy ő Tar György holding főnököt válthatja-e, vagy mellette második ügyvezetőként dolgozhat-e, arról a holding weboldala nem ad tájékoztatást, igaz a tagvállalatok felsorolásánál még a hulladékos cég sem található meg, nemhogy az ügyvezetőkre és fizetéseikre vonatkozó rész.

Filó András több diplomája mellett radikális politikai nézetekkel is rendelkezik. Korábban közel húsz évig volt a Torgyán-féle kisgazdapárt helyi elnöke, majd a Jobbikra váltott, amelynek színeiben (bár később kizárták) 2010-ben önkormányzati mandátumot nyert Szentendrén. Alapító tagja a Magyar Gárdának, amelynek egyik betiltós perében a bírósággal is perlekedett. Filó kedveli a Magyar Királyi Csendőrség,  valamint Horthy Miklós „közszereplő” közösségi oldalát és tetszik neki a „Legyen nemzeti zászlónk az Árpádsávos lobogó” oldal is.

Filó András a kampányfilmjében, 2010-ben
 

Véleményét saját közösségi oldalán sem titkolja, kevés olyan bejegyzése van, amelyben ne írná le a „zsidó” szót. Filó András így írt egy szélsőjobbos portálnak tavaly: „Ha a korábbi Jud Süss társítást veszem alapul, akkor el kell keserítenem a szerkesztőséget, mert az országban én vagyok az egyetlen személy, akiről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy „zsidógyűlölő”. (Lásd Népszava per másodfok).”

A Hír24 internetes lap 2010-ben írt Filóról: „Náci karlendítést bemutató fiatalok társaságában látható dr. Filó András a Jobbik szentendrei jelöltje azokon a fényképeken, amelyek a Szentendrei Nemzeti Konzervatív Kör IV. Magyar Bál nevű rendezvényén készültek tavaly novemberben. A szóban forgó egyesület alapítója egyébként Filó András, aki a fotók tanúsága szerint beszédet mondott az eseményen, majd tovább mulatott a karlengető társasággal.”

További idézetek Filó Andrástól:

„- Huszonnyolcadszor kárpótolják a zsidókat Magyarországon, ha nem lenne antiszemitizmusnak felfújt léggömb, akkor miből élnének?”    Riporter: „De mi a bajuk a ... zsidókkal?” Filó András: „Ez Magyarország és nem Izrael, ennyi!” (Forrás: RTL Klub TV-nek adott nyilatkozat 2010-ben)

 „Már nem kérdés szegedi csanádnál, hogy mikor tudta meg zsidó származását (gyermek korától tudta), hanem az, hogy hányan vannak, milyen feladattal, kinek jelentenek?”

„- Jud Süss hogy jön ide, azt nem is igazán értem. A válságmenedzser nem néz ki zsidónak, de lehet, hogy más erről többet tud.”

„...rövid időn belül "persona non grata" lettem az Egyesületben, ahol azért volt több nyilvánvalóan és igazoltan zsidó pl. Schön Péter, Bencsik András, Szegedi Csanád, Szabó Gábor, de nem hivatalosan megvizsgálnám az összes többi tagot is,…” „A Jobbikban vezető szerepet betöltő zsidó maffia eszközként használta a tisztességes keresztény embereket.”

                        (Forrás: dr. Filó András közösségi oldala)

Háttér és vélemény:

Filó András pályázat nélküli, vélhető kinevezésének komoly, városunk jövőjére nézve meghatározó politikai okai is lehetnek. Emlékezetes, hogy Bóth János képviselő október legvégén „borítékolta” a képviselő-testület által kiírt pályázat győztesének nevét (várjuk is annak nyilvános kinyitását...), ám végül nem kapta meg senki a szükséges voksszámot. Egyes információk szerint ez azért történhetett így, mert valaki a politikai nézeteihez közelebb állót  — aki pályázatot nem adott be — favorizálta inkább és ígérete ellenére nem adta voksát az esélyesre. Így elérte, hogy a holding vezetője, Tar György pályázat nélkül kinevezhessen bárkit a váci hulladékos cég vezetőjének, melyet hagyott Fördős Attila polgármester is. A váci közéletben jártasak tudják, hogy a jobboldalon a Fidesz-KDNP frakcióban az utóbbi időben több kiszavazás, vagy távollét történt fontos ügyeknél is. Ráadásul immár nem csak Csereklye Károly, hanem Bánhidi Péter és Katonáné Doman Erika — rendszeresen nyilvános ülésen — is  látványosan „ütközik” Pető Tiborral, vagy a frakcióállásponttal. Nélkülük viszont megszűnik a kormánypárti többség a váci testületben, amely így akaratát csak a csörögi lakos, Kászonyi Károly képviselő támogatásával tudja keresztülvinni - aki nemzeti radikális...

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011